Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Nieuws 15 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen flikt het: wint als eerste Nederlander ooit F1-race!

De verwachtingen waren hoog gespannen rondom Max Verstappen tijdens de Formule 1 Grand Prix van Spanje. Wat fans alleen hadden durven dromen, werd werkelijkheid. Verstappen won de eerste race voor Red Bull, een waanzinnige prestatie voor de slechts 18-jarige coureur.

Maxverstappen-gpspanje2016-3

WERELDKAMPIOEN

Ook ik had net als vele Nederlanders met mij, bijna mijn interesse verloren in de Formule 1 maar na vanmiddag ben ik weer superfan. Van MAX VERSTAPPEN, welteverstaan. De enige naam die je compleet in kapitalen schrijft. Alles, maar dan ook alles in deze en de vele andere races deed hij goed. Met een constante druk van twee wereldkampioenen in zijn nek, kunnen zelfs de grootste zwartkijkers zijn overwinning niet toeschrijven aan de crash van Hamilton en Rosberg.

Max presteerde maximaal, zoals hij dat al jaren doet. Herinner me het artikel in Autovisie magazine nog, toen hij als jochie net boven het stuur van een Renault uitkwam. Max was toen ook al jaren bezig in de karts en later de auto’s. Alleen ziet de hele wereld dat nu pas omdat Formule 1 nou eenmaal de koningsklasse is. Hulde aan Max en natuurlijk aan Jos!

Wat een W A A N Z I N N I G goede prestatie. Het is al vaker gezegd maar het is waar we hebben een nieuwe W E R E L D K A M P I O E N en die heet MAX VERSTAPPEN.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.