Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen pakt wereldtitel Formule 1 en schrijft sportgeschiedenis

Max Verstappen heeft op spectaculaire wijze de wereldtitel veroverd in de Formule 1. De Nederlandse coureur passeerde in de slotronde van de Grote Prijs van Abu Dhabi de leidende Lewis Hamilton en wist daarna een aanval de Brit te pareren. Verstappen reed als eerste over de finish en pakte zo het kampioenschap.

Hamilton domineerde de race op het Yas Marina Circuit en leek onbedreigd op zijn achtste wereldtitel af te gaan, tot vijf rondes voor het einde de safetycar de baan op kwam na een crash van Nicholas Latifi. Verstappen lag op dat moment zo’n 12 seconden achter de Mercedes-coureur. Hij dook direct de pits in voor nieuwe banden (softs).

Spectaculaire laatste ronde

Aanvankelijk zaten er vijf achterblijvers tussen Hamilton en Verstappen, maar in de voorlaatste ronde besloot de raceleiding om die auto’s er tussenuit te halen. De Nederlander kwam daardoor weer pal achter Hamilton te rijden.

Het wagenpark van Max Verstappen en Lewis Hamilton: 17 dikke auto’s

Met nog één ronde te gaan, ging de safetycar naar binnen. Verstappen had de snellere banden en wist Hamilton te passeren, tot grote frustratie van de Brit en diens Mercedes-team. De Nederlander kwam als eerste over de finish en schreef daardoor opnieuw Formule 1-geschiedenis.

Verstappen en Hamilton waren met evenveel punten (369,5) begonnen aan de slotrace in Abu Dhabi.

Wat verdient Max Verstappen als hij dit jaar kampioen wordt?

Bezwaren afgewezen, Max Verstappen is en blijft wereldkampioen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.