Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Massale uittocht topmanagers bij Tesla

Het is chaos bij Tesla. Het bedrijf is aangeklaagd wegens beursfraude na een tweet van directeur Elon Musk, die wiet rookte in een podcast en een Britse duiker zonder bewijs een kinderverkrachter blijft noemen. Daarbij loopt ook nog eens de ene na de andere topmanager weg.

Tesla Model 3

Dit keer is het Liam O’Connor, vice president of global supply management. O’Connor kwam in maart 2015 over van Apple en is al de zoveelste hooggeplaatste manager die in de afgelopen weken is opgestapt. Onder meer chief accounting officer Dave Morton, vice president of finance Susan Repo, director of manufacturing engineering Shen Jackson en HR-baas Gabrielle Toledano gingen hem recent voor. Justin McAnear, vice president of worldwide finance, vertrekt begin oktober.

Rechtszaken

De exodus valt samen met andere problemen voor Tesla. Het blijkt nog steeds moeilijk om het productiedoel van 6000 Model 3’s per week te halen (in het tweede kwartaal lukt het net, in het derde kwartaal net niet) en de rechtszaken stapelen zich op na een tweet van Musk over het van de beurs halen van Tesla. Bovendien lijkt Musk zich steeds vreemder te gaan gedragen. Hij blijft een Britse duiker die kritiek op hem had een pedofiel en een kinderverkrachter noemen, hij vecht ruzies uit op Twitter en hij rookte wiet in een podcast (wat op zich niet erg is, maar voor de beeldvorming niet handig).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.