Autovisie
Autovisie Nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Valkyrie krijgt een broer

De honger naar hypercars lijkt niet te stillen, want ondanks dat de eerstvolgende lichting nog niet is uitgeleverd, is er alweer een nieuwe serie in ontwikkeling. Aston Martin doet ook weer mee en kondigt vandaag zijn volgende creatie onder de codenaam 003 aan. De sportwagen komt in een gelimiteerde oplage op de markt. Aston Martin 003 Project 003_Sketch

Slechts 500 stuks zullen het levenslicht zien, zegt Aston Martin. Een naam voor het model is er nog niet, maar de Engelsen zullen de auto ook niet eerder gereed hebben dan eind 2021. Wederom betrekt Aston Martin de Formule 1-divisie van Red Bull bij het project. De Engelsen kiezen voor een coupé-vorm. Centraal in de lichtgewicht chassis hangt de aandrijflijn. Het merk gaat voor een hybride-aandrijflijn, bestaande uit een elektromotor en een benzinemotor met turbo. Of de krachtbron verwant is aan de motor in de Formule 1-auto van Red Bull Racing wil Aston Martin nog niet zeggen, maar de ontwikkeling van de actieve aerodynamica en de actieve wielophanging zal grote Red Bull Racing kennen. Maar, zo moet er aan toe worden gevoegd, de auto is ontwikkeld om ook bagage mee te kunnen nemen. Hij belooft ook praktisch te zijn.

Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valkyrie

Groeisegment

De productie van de ‘003’ start na de bouw van de Valkyrie. Dat model verlaat in 2019 en 2020 de fabriek te Gaydon. Op datzelfde moment biedt Mercedes de Project One van AMG, McLaren de laatste exemplaren van de Senna en de F1-opvolger Speedtail, die bekend staat onder de codenaam BP23. Lamborghini komt in maart op de Autosalon van Genève met zijn tot 63 stuks gelimiteerde supercar met V12-hybride-aandrijflijn. De gefortuneerde autoliefhebber heeft heel wat moois om uit te kiezen de komende jaren, al is het nog maar de vraag of hij of zij voor de ‘toys for boys’ wordt geselecteerd. Gezien de lage oplages zijn de auto’s relatief gewild en dus snel uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.