Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Maserati plant elektrische versie Alfieri

Maserati zou van plan zijn om van de Alfieri ook een elektrische versie uit te brengen. Dat is dan ook tevens de reden dat de sportwagen later dan gepland op de markt komt. De Italianen moeten namelijk voor de elektrische aandrijflijn het platform aanpassen.

Maserati Alfieri fronta

De huidige bodemarchitectuur van Maserati is alleen gericht op conventionele motoren, zoals de V6- en V8-benzinemotoren. Voor de toepassing van een elektrische aandrijflijn dient de technische basis te worden aangepast. Aan de nieuwe bodemsectie wordt nu gewerkt. Maserati zou de elektrische Alfieri in 2020 op de markt willen brengen.

“Maserati zou de elektrische Alfieri in 2020 op de markt willen brengen”

V6-versie

De Alfieri komt niet alleen in een elektro-uitvoering. De sportwagen debuteert met de bekende V6-benzinemotor met turbo. Eerder gaf Maserati aan dat er keuze zou zijn uit drie smaken. Onderaan de ladder staat een 410 pk sterke achterwielaandrijver, gevolgd door een vierwielaandrijver met 450 en 520 pk. Op dezelfde agenda stond de Alfieri voor 2016 genoteerd, maar de eerste exemplaren komen nu in 2019. De auto trapt af als coupé en zal in een later stadium ook als roadster verschijnen.

Maserati AlfieriGranTurismo

Doordat de Alfieri later dan gepland op de markt verschijnt, heeft Maserati de ontwikkeling van de nieuwe generatie Gran Turismo vervroegd. De auto komt nu in 2018. Voor het luxe tweedeurs model kiest Maserati voor een andere aanpak. De nieuwe generatie zal compacter worden en niet langer als volwaardig vierpersoons sportmodel worden gepositioneerd. In dat opzicht is de nieuwe GranTurismo meer een opvolger van de 4200 GT dan dat de GranTurismo en zijn zustermodel GranCabrio ooit waren. De GranTurismo-familie behoudt echter wel zijn vier zitplaatsen, al zijn de achterste stoelen niet zo ruim en comfortabel meer als in het bestaande type.

LEES OOK: VIDEO REVIEW: MASERATI QUATTROPORTE

Productoffensief

De Alfieri en volgende GranTurismo maken deel uit van Maserati’s productoffensief dat enkele jaren geleden is ingezet. De Ghibli en Quattroporte luidde dat nieuwe tijdperk in. Inmiddels is ook de eerste SUV van Maserati verkrijgbaar, Levante genaamd. Met de GranTurismo en Alfieri in het gamma wil Maserati groeien tot zo’n 75.000 auto’s op jaarbasis. Voor het productoffensief verkocht Maserati zo’n 6.000 auto’s op jaarbasis!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.