Autovisie
Autovisie Nieuws 24 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini legt naam Aventador S vast

De bijna zes jaar oude Lamborghini Aventador krijgt volgend jaar een update en gaat dan mogelijk Aventador S heten. Want dat is de aanduiding die Lamborghini recent bij de European Union Intellectual Property Office heeft laten vastleggen.

trademarked-aventador-s-logo--image-via-european-union-intellectual-property-office_100583325_lHet merk met de stier heeft het Aventador S-logo op 18 november gedeponeerd. Dat het op de gefacelifte Aventador geplakt gaat worden, is zeer waarschijnlijk. In het verleden heeft Lamborghini vaker de S gebruikt om ‘verbeterde’ versies van zijn modellen aan te duiden, zoals de Miura P400S en de Countach LP400 S.

“De aangescherpte Aventador wordt begin volgend jaar voorgesteld”

De aangescherpte Aventador wordt begin volgend jaar aan het publiek voorgesteld. Aan de hand van spionagefoto’s kunnen we zien dat de supersporter een agressiever ogende achterdiffuser krijgt, bumperwerk met meer koelopeningen en een andere uitlaat. Het spreekt voor zich dat Lamborghini weer wat meer vermogen uit de 6,5 liter V12 van de Aventador peutert.

LEES OOK: LAMBORGHINI AVENTADOR MIURA HOMAGE EERT GROOTVADER

Momenteel produceert de Aventador LP700-4 (die niet meer te bestellen is) een vermogen van 700 pk en 690 Nm koppel. Daarmee gaat hij in 2,9 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 350 km/h. De 750 pk sterke Aventador LP750-4 SuperVeloce snoept 0,1 seconden van de sprinttijd af, maar houdt dezelfde V-Max.

Lamborghini Aventador LP700-4

Lamborghini Aventador LP750-4 SuperVeloce

lamborghini_aventador_lp_750-4_superveloce_6

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.