Autovisie
Autovisie Nieuws 24 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Lotus schrijft eindelijk weer zwarte cijfers

Lotus heeft wat te vieren! Want afgelopen augustus bleef er voor de eerste keer sinds 2000 geld over aan het einde van de maand. Lotus-baas Jean-Marc Gales verwacht dan ook dat zijn bedrijf dit jaar sinds lange tijd weer winst maakt.

Lotus Elise

Tegelijkertijd kondigde hij aan dat de opvolger van de Elise voor 2020 op de markt komt. Het sportwagentje zal worden gebaseerd op een nieuwe versie van het aluminium chassis van de huidige Elise. Volgens Gales wordt het nieuwe model groter, maar blijft het wagengewicht onder de 1000 kg. De grotere buitenmaten zijn noodzakelijk om de auto aan strengere veiligheidseisen te laten voldoen en om hem geschikt te maken voor de Amerikaanse markt, waar de te kleine Elise sinds 2011 niet meer mag worden verkocht.

LEES OOK: OPGEPOMPT EN AFGETRAIND – LOTUS EXIGE SPORT 380

Na de introductie van de nieuwe Elise volgt uiteraard de meer op het circuit gerichte Exige. De modellen moeten ervoor zorgen dat de jaarproductie van Lotus meer dan verdubbeld. Gales denkt dat die in 2020 gegroeid zal zijn van 1800 auto’s nu naar meer dan 4000 auto’s dan. Een compleet nieuwe Evora moet in 2022 worden onthuld en ook wordt er in Hethel gewerkt aan een prototype van een SUV. Volgend jaar trekt Lotus het doek van de Evora cabriolet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.