Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Manhart TR 800 verslaat Porsche 911 Turbo met gemak

De Duitse tuner Manhart neemt ditmaal geen BMW of Mercedes onder handen, maar gaat los op een Porsche 911 Turbo die omgedoopt wordt tot ‘TR 800’.

Manhart is geen onbekende op het gebied van tuning. Het bedrijf staat bekend om hun zwart-gouden auto’s en met stevige vermogensupgrades. Deze Porsche is anders, ondanks zijn oranje uiterlijk.

Bekend recept met andere kleurstof

Onderhuids doet Manhart wat het al bij veel modellen heeft gedaan. De Porsche 911 Turbo krijgt een performance kit. Onderdeel hiervan zijn verbeterde turbo’s en een grotere intercooler. Het uitlaatsysteem wordt vervangen door een exemplaar van roestvrij staal met klepfunctie en speciale downpipes.

Manhart TR 800, Porsche 911 Turbo
(Afbeelding: Manhart)

Alle nieuwe hardware wordt aangestuurd door aangepaste software. Ook de achttraps versnellingsbak van de Porsche 911 Turbo is softwarematige aangepast door de tuner. Alles tezamen zorgt voor een vermogenstoename van 183 pk en 165 Nm koppel.

Manhart TR 800, Porsche 911 Turbo
(Afbeelding: Manhart)

Dit betekent dat de 3,7-liter zescilinder boxermotor nu 833 pk en 965 Nm koppel levert. Dit vermogen wordt verdeeld over vier wielen. Hoe snel de bolide de nul-naar-honderd-sprint aflegt en wat de topsnelheid is, laat het bedrijf vooralsnog niet weten.

De Porsche 911 Turbo krijgt niet enkel een vermogensupgrade

Maar een Porsche 911 Turbo mag zich niet met enkel motorische upgrades al een Manhart TR 800 noemen. Ook een verlagingskits van zo’n 30 millimeter en speciale zwarte Concave One-velgen met oranje details horen bij de geüpgraded Duitse sportwagen.

Manhart TR 800, Porsche 911 Turbo
(Afbeelding: Manhart)

Om het geheel af te maken schroeft de tuner nog wat cabron fibre onderdelen op het carrosserie. Zo zorgen de diffuser, achterspoiler en forse bumperlip voor een indrukwekkender voorkomen. Natuurlijk wordt ook deze Manhart-creatie voorzien van stickers, al vallen deze minder op dan de gouden plakkers die je op veel andere modellen van de tuner ziet.

Spoiler alert! Porsche 911 GT3 RS Weissach rijden op Silverstone

Hoeveel de totale kit inclusief montage kost, is niet helemaal duidelijk. Al kunnen we aan de hand van de losse onderdeelprijzen wel een idee geven. Vink je alle opties aan, dan komt er onderaan de streep een bedrag van 92.363 euro te staan. Zoals altijd bij Manhart zijn alle onderdelen los te koop en kan je dus ook enkel voor een vermogensupgrade voor je Porsche 911 Turbo gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.