Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Management Aston Martin staat achter Valhalla en Vanquish

De managementwissel bij Aston Martin mag dan het einde van verschillende projecten betekenen, de Valhalla en Vanquish lopen geen gevaar. De nieuwe topman van de Engelse sportwagenfabrikant heeft alle vertrouwen in de serie middenmotor-sportwagens.

Nieuwe topfunctionarissen van Aston Martin, de Canadese miljardair Lawrence Stroll en diens mede-investeerders, hebben de Valhalla en Vanquish hun zegen gegeven. De ontwikkeling van de twee sportwagens met middenmotor wordt zelfs als cruciaal voor de toekomst van het befaamde Engelse merk gezien. Het duo volgt in de slipstream van hypercar Valkyrie, waarvan al eerder de toekomst werd veiliggesteld.

500 maal Valhalla

De Valhalla komt net als de Valkyrie voort uit een samenwerking met een divisie van Red Bull Racing. De speciale tak van de Formule 1-renstal zorgt grotendeels voor de technische ontwikkeling van de hypercar en supercar, terwijl Aston Martin zelf het design bepaalt en de productie voor zijn rekening neemt. Waar de Valkyrie al dit jaar in een oplage van 150 straatversies en 25 raceversies van start gaat, komt de Valhalla in een later stadium en in een grotere oplage, en wel 500 stuks. Hij zal beduidend lager in de markt worden gezet dan de Valkyrie, maar nog altijd in de hogere regionen van de sportwagenmarkt. Het model krijgt geen V12-motor aan boord, zelfs geen V8, maar een V6-krachtbron. Door elektrificatie moet hij sterker worden dan de V8 die de Engelsen van aandeelhouder Daimler betrekken. De V6 Hybrid wordt in eigen beheer ontwikkeld. De turbomotor is afgeleid van de V12-motor.

Aston Martin Valhalla

Vanquish

Na de Valkyrie en Valhalla verschijnt een derde sportwagen met middenmotor in Aston Martins modellengamma. Tot groot ongenoegen van het dealercorps heet dat model Vanquish, een aanduiding die volgens de vertegenwoordigers van het merk voor een V12-model met een voorin geplaatste krachtbron staat. De Engelsen hebben al een nog niet afgewerkt studiemodel op de Autosalon van Genève 2019 laten zien.

Aston Martin Vanquish

Elektrische Rapide

Ondanks dat Aston Martin het project van de middenmotor-sportwagens voortzet, schrapte het uit kostenoverwegingen de elektrische Rapide en staakte het de investeringen in een raceversie van de Valkyrie. De stap werd genomen direct nadat een club nieuwe geldschieters in het legendarische merk stapte.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.