Autovisie
Autovisie Nieuws 25 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Lotus Elise: rijdende herinnering

Na een jarenlange zoektocht naar een speld in een hooiberg vond Coen Klaas (30) zijn droomauto. Eindelijk kon hij genieten, totdat hij drie weken later onverwachts afscheid van een bijzonder persoon moest nemen.

rwn-20141221-11699-2.jpg

“Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn dertigste een gave auto wilde hebben. Eentje waarop ik trots kon zijn, iets speciaals. Puur vanwege mijn voorliefde voor Engelse auto’s – vooral voor de modellen van Lotus – moest het er zo eentje worden, van de eerste eigenaar en met minder dan 25.000 kilometer op de teller. Maar ja, met zo’n wensenlijstje maak je het jezelf natuurlijk erg lastig.”

“Na anderhalf jaar zoeken vond ik eindelijk de Lotus zoals ik ‘m wilde: de Elise”

“Na anderhalf jaar zoeken, vond ik eindelijk de Lotus zoals ik ‘m wilde: een Elise. Na de auto in het echt te hebben gezien, was ik verkocht. Voordat ik het wist, had ik ‘m gekocht, kreeg ik de sleutels en reed ik samen met mijn vriendin naar huis. Wat een feest! Eind april vorig jaar heb ik, vlak voordat het mooi weer werd, de auto op kenteken gezet en kon ik samen met mijn vriendin eindelijk genieten van die verslavende Elise. Slechts drie weken later kreeg ik het meest vreselijke telefoontje uit mijn leven. Ik ben met 180 kilometer per uur naar huis geracet om tot een afgrijselijk besef te komen: mijn vriendin was onverwachts aan een hartaanval overleden. Ik wist niet wat ik meemaakte.”

“Doordat we al meer dan zes jaar een relatie hadden, heeft zij de hele zoektocht rondom de Elise gevolgd. Net als ik was zij gek van auto’s, en nog enthousiaster over de Lotus dan ik. Daardoor valt rijden in deze auto me best zwaar. Het is een rijdende herinnering aan haar, wat het aan de ene kant heel mooi maakt, maar aan de andere kant behoorlijk moeilijk. Zo jammer dat ze er maar kort van heeft kunnen genieten. Dat haalt de lol van onze gezamenlijke droom af.

Ik maak veel tochten met zieke kinderen, die rijden in een snelle auto als wens hebben. Dat is zo gaaf om te doen! Zo’n kind heeft het al moeilijk genoeg in z’n jonge leven en dan is dit een lichtpunt. Hierdoor kan ik toch nog samen met anderen genieten van deze hele bijzondere rijdende herinnering aan mijn vriendin.”

Naam: Coen Klaas (30)
Beroep: testconsultant
Auto: Lotus Elise S2 111S
Bouwjaar: 2002
Geschatte waarde: €26.000
Gemaakt: 2002 – 2005
Motor: viercilinder, 1,8 liter, 160 pk
Topsnelheid: 211 km/h
Toekomstplannen: “Deze gaat nooit meer weg. Ik wil altijd nog graag het circuit op, daarvoor heb ik nu een andere Elise erbij gekocht.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.