Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Lister Thunder krijgt verschrikkelijke nieuwe naam

Lister heeft iets ongelofelijk stoms gedaan. Een paar maanden geleden introduceerde het Britse merk de Thunder. Geweldige naam, niets meer aan doen. Maar nee… Lister vond dat die naam anders moest. Dus gaat de Thunder vanaf nu door het leven als… zucht… LFT-666.

jaguar-f-type_100664540_l

Kom op zeg! Lister Thunder… dat klinkt toch fantastisch? Waarom moet het dan weer zo’n saaie en niet lekker bekkende letter/cijfercombinatie worden? Werkelijk onbegrijpelijk. En voor wie zich het afvraagt: dat 666 staat niet voor het getal van de duivel, maar voor het aantal Britse pk’s. In DIN-pk’s heeft de LFT-666 (mogen we niet gewoon Thunder blijven zeggen?) een vermogen van 675 pk.

Supercharged V8

Lister heeft nog eens goed gekeken naar de 5,0 liter supercharged V8 van de F-Type SVR en hem gekieteld van 575 pk naar 675 pk. Daarmee gaat de LFT-666 in 3,2 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een top van 335 km/h. Ter vergelijking: De F-Type SVR doet 3,7 seconden over die sprint en houdt het bij 322 km/h voor gezien.

jaguar-f-type_100664541_l

Bij motorische aanpassingen alleen blijft het uiteraard niet. Volgens Lister is ook het onderstel van de auto een stuk scherper afgesteld. De Britse tuner wil maximaal negenennegentig exemplaren van de LFT-666 bouwen, voor een prijs van 137.950 pond. Voor Nederland wordt dat natuurlijk een stuk duurder, want de F-Type SVR kost hier al ruim twee ton.

Lister Storm

Lister is overigens ook van plan om een snellere versie van de Jaguar F-Pace SVR te maken en er moet in de toekomst een supersportwagen van het merk komen. Deze zou Lister Storm II heten en wordt een opvolger van de eerste Storm, waarvan begin jaren negentig slechts vier straatlegale exemplaren zijn geproduceerd. Het homologatiemodel werd aangedreven door de 7,0 liter V12 uit de XJR-9 Groep C-racer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.