Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 2 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Lynk & Co introduceert nieuwe 03 sedan

Het Chinese merk Lynk & Co – dat eigendom is van Volvo-eigenaar Geely – heeft zijn eerste sedan geïntroduceerd. Na twee SUV’s is het nu de beurt aan de 03, een model dat later dit jaar in China op de markt komt.

Lynk-and-Co-03-01

Erg fantasierijk is Lynk & Co niet qua naamgeving. In 2016 introduceerde het merk de 01, een forse SUV, die begin dit jaar werd gevolgd door de 02, een compacte SUV. Ja, dat leest u goed. In het modellengamma van Lynk & Co komt eerste de 02 en dan de 01. Deze 03 staat op het platform dat Volvo gebruikt voor de XC40 en later ook voor de nieuwe S40 en V40. Hij wordt aangedreven door een 1,5 liter driecilinder turbomotor met 156 pk. Later volgt een plug-in hybridevariant.

Amsterdam

Lynk & Co blijft niet voorbehouden aan China. Volgend jaar al komen de eerste modellen van het merk ook in Europa op de markt. Ze zullen worden verkocht via zogeheten Lynk & Co-stores. De eerste daarvan komt in Amsterdam te staan. Overigens zet Lynk & Co sterk in op abonnementen. Volgens het merk willen mensen een auto gebruiken en niet meer per se bezitten. Daarom is er een soort private lease-constructie bedacht. Het onderhoud van de modellen van Lynk & Co gebeurt straks gewoon bij de Volvo-dealer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.