Autovisie
Autovisie Nieuws 12 feb 2019

Lightyear wint belangrijke innovatieprijs

De Nederlandse zonneauto-fabrikant Lightyear is in de prijzen gevallen bij de Automotive Innovation Awards 2019. Deze belangrijke onderscheiding is in het leven geroepen om “Nederlandse innovaties met een grote impact op mobiliteit beter bekend te maken bij het grote publiek”. De prijzen werden uitgereikt door oud-premier en autoliefhebber Jan Peter Balkenende.

Stekker en zon

Lightyear is volop bezig met de finale ontwikkeling van de Lightyear One, een sportief gelijnde, elektrisch aangedreven vijfdeurs die in 2020 op de markt moet komen. De EV is voorzien van spraakmakende techniek. De batterij kan niet alleen worden opgeladen via een laadsnoer, maar ook met behulp van zonnepanelen op de auto. Naar eigen zeggen is het hiermee mogelijk om maandenlang te rijden zonder de batterij via een laadsnoer te hoeven opladen. De auto wordt beschikbaar in twee uitvoeringen met een actieradius van 400 en 800 km.

De Lightyear One belooft aanzienlijk lichter te worden dan conventionele elektrische auto’s. Om dit te realiseren, wordt het koetswerk opgetrokken uit carbonfiber en het chassis uit aluminium. Ook wordt veelvuldig gebruik gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP).

Vanaf 119.000 euro

De Lightyear One kost minimaal 119.000 euro. Als je één van de eerste honderd exemplaren wilt reserveren, dien je het volledige bedrag aan te betalen, waarna je de auto medio 2020 geleverd krijgt. Ben je eerst benieuwd naar het uiteindelijke productiemodel – die nog niet gepresenteerd is – dan kun je 4.000 euro aanbetalen en in 2021 een exemplaar in ontvangst nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lightyear wint belangrijke innovatieprijs
Sluiten