Autovisie
Autovisie Nieuws 29 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Lexus UX Concept: Alien of Predator?

Het is dat Alien-ontwerper H.R. Giger in 2014 is overleden, anders zouden we denken dat hij achter het exterieur én interieur van de Lexus UX Concept zat. Hoewel de grille van het apparaat dan weer meer wegheeft van een Predator die zijn kaken openspert.

Lexus-UX-Concept-2016-02

Lexus schrijft een persbericht ter lengte van het eerste Harry Potter-boek vol over het design van de UX Concept, maar wij houden het kort: hij is extreem. Misschien nog wel extremer dan de LF-NX Concept, die in 2013 debuteerde en later evolueerde tot de Lexus NX.

Hologrammen

Over de aandrijflijn zwijgt het Japanse merk, want het draait bij de UX Concept vooral om de technologie in de cockpit. Technologie die we never nooit niet gaan terugzien in productie, want bolvormige hologramachtige instrumenten zijn geinig, maar natuurlijk volstrekt niet praktisch.

Vingeroefening

Al met al, leuke creatieve vingeroefening. Maar mochten we ooit wat gaan terugzien van de UX Concept – uiteraard in zeer sterk afgezwakte vorm – dan zou dat zijn in de vorm van een crossover/SUV die het mag gaan opnemen tegen de Audi Q2, BMW X1 en Mercedes-Benz GLA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.