Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Lexus stopt met IS in Europa

De volgende generatie Lexus IS komt eraan. De Japanse autobouwer trekt volgende week dinsdag het doek van de kakelverse sedan. De Europese liefhebbers van het model hebben pech. Het hoofdkantoor zet de IS niet op de boot naar Europa.

De Europese divisie heeft een bindend advies uitgebracht en dat hield in dat er voor de IS een te geringe vraag is om de auto succesvol op de prijslijst op te nemen. De Japanners leveren in Europa een vijfdeurs hatchback, drie sedans en drie SUV’s. Maar liefst 80% van de afzet in Europa is een SUV. De resterende 20% wordt dus opgeëist door vier modellen.

Lexus LX

Overigens is Lexus ondanks de sterke en groeiende vraag naar SUV’s vooralsnog niet van plan om de SUV-tak van het merk uit te breiden. Het concern heeft elders in de wereld de grote LX op basis van de Toyota Land Cruiser. Aangezien de Japanners Toyota’s programma aan de bovenzijde aanvullen met de Highlander zou Lexus kunnen volgen met de grote LX als concurrent van BMW’s en Mercedes’ topmodellen. De fabrikant geeft aan vooralsnog geen plannen te hebben om het SUV-gamma, dat bestaat uit de UX, NX en RX, te verrijken.

Lexus IS

De Lexus IS maakt alweer sinds 1999 deel uit van het Lexus-programma. De sedan, die bij zijn marktintroductie in het thuisland als Toyota Altezza werd geleverd, was Lexus’ antwoord op de BMW 3 Serie. Van het model verscheen later ook een lifestylecombi SportCross. In 2005 bracht Lexus de tweede generatie. Naast de sedan verscheen deze keer een cabriolet met inklapbare hardtop. De derde generatie is de huidige editie. Hij kwam in 2013 en wordt alleen als sedan aangeboden.

Lexus IS -4- Autovisie.nl

Lexus verkocht in 2019 in Europa zo’n 3.500 exemplaren van de IS op een totaal verkoopvolume van afgerond 87.000 stuks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.