Autovisie
Autovisie Nieuws 25 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Miljoenste Lexus IS verkocht

Achttien jaar tijd had hij ervoor nodig, maar nu heeft de Lexus IS dan toch echt de belangrijke mijlpaal bereikt. Wereldwijd zijn er 1.000.000 IS’en verkocht.

Lexus IS - Autovisie.nl

1998

Het begon allemaal in oktober 1998, toen Lexus een nieuwe sedan introduceerde op de Japanse markt, de Lexus IS. In Europa moesten we toen nog geduld hebben tot het volgende jaar. In eerste instantie werd hij alleen geleverd met een 2,0 liter zescilinder met 155 pk. Het motorengamma werd het jaar erop, in 2000, aangevuld met een exemplaar van 3,0 liter, waarmee hij ook geïntroduceerd werd op de Noord-Amerikaanse markt. De auto zorgde eigenhandig ook voor een grote trend: ‘Lexus’-achterlichten. Aftermarket achterlichten met helder glas werden plotseling voor vrijwel elk model aangeboden.

Varianten

Inmiddels zijn we aan de derde generatie Lexus IS toe. Hij is er nu weliswaar alleen als sedan en in ons land alleen als hybride, maar er zijn behoorlijk wat varianten van geweest. Zo was de eerste generatie IS er ook als Sport Cross, een stationversie. De tweede generatie IS kwam in 2005 op de markt, in eerste instantie alleen als sedan. Later volgde ook nog een open versie, de IS-C. De topversie van de tweede generatie was de IS F, met zijn 423 pk sterke atmosferische 5,0 liter V8. In 2013 volgde de derde generatie, die meteen ook als hybride IS 300h verscheen. Die versie wordt in Nederland verkocht. In andere landen is de auto ook te koop met een viercilinder turbomotor en verschillende zescilinders.

Miljoen

Lexus verkoopt zo’n 6.000 IS’en per maand op dit moment. In dat tempo duurt het volgende miljoen nog zo’n veertien jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.