Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 30 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Lexus RC 300h krijgt een optische opfrisser

BMW heeft met de nieuwe 8 Serie een trend gestart, lijkt het wel. De grote Duitse coupé heeft links en rechts een ‘deuk’ in de achterbumper, waardoor het lijkt alsof hij is aangereden. Lexus neemt dat nu over voor de gefacelifte RC.

rc 2

De meest in het oog springende veranderingen aan het uiterlijk van de auto vinden we aan de voorkant, waar de dagrijverlichting niet meer los van de koplampen staat. De oorspronkelijke RC had van die curieuze led-stripjes in de vorm van het Nike-logo, maar nu zijn ze geïntegreerd in de puntige lichtunits aan de voorkant. Verder hebben de Japanse ontwerpers de grille en ook de bumpers voor en achter iets hertekend. In het interieur vinden we uiteraard nieuwe bekleding en mooiere materialen.

Hybrideaandrijflijn

Onderhuids heeft Lexus het onderstel aangepast met onder meer andere schokdempers. Daarbij zou de gasrespons van de aandrijflijn verbeterd zijn. Motorisch blijft verder alles bij hetzelfde. De RC 300h heeft nog steeds een 181 pk en 221 Nm sterke 2,4 liter viercilinder en een 143 pk en 300 Nm leverende elektromotor. Het gecombineerde vermogen ligt volgens Lexus op 223 pk. De opgewaardeerde RC staat begin oktober op de autoshow van Parijs en komt eind dit jaar op de markt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.