Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 30 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Skoda Vision RS voorbode van Golf-achtige hatchback

Komt Skoda met een hot hatchback? Het lijkt erop, want het Tsjechische merk duwt zijn sportieve RS-label weer wat meer naar de voorgrond. Op de autoshow van Parijs (begin oktober) onthult Skoda het studiemodel Vision RS, die in de Franse hoofdstad gezelschap krijgt van de Kodiaq RS.

skodavisionrs-front

De Vision RS is een voorproefje van een toekomstige compacte hatchback, aldus Skoda. Hij is 4,36 meter lang, 1,81 meter breed en 1,43 meter hoog, met een wielbasis van 2,65 meter. Daarmee begeeft hij zich in Volkswagen Golf-territorium. De productieversie van de Vision RS wordt de opvolger van de Rapid Spaceback, maar wordt duidelijk hoger in de markt gezet. Hij zal gebruikmaken van het MQB A0-platform, waarop ook de Volkswagen Polo en Seat Ibiza staan.

Koolstofvezel

Op de designschetsen oogt de Vision RS heerlijk dik, maar dat komt vooral door de onrealistisch aangezette lichtmetalen wielen (een bekend trucje van auto-ontwerpers). Zijn grille is relatief laag in de neus geplaatst en de koplampen hebben de scherpste driehoekvorm tot nu toe op een model van Skoda en ogen daardoor Seat-achtig. Aan de achterkant valt vooral de achterbumper in diffuserlook op, die – als we afgaan op de schetsen – in koolfstofvezel is uitgevoerd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.