Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Lexus NX krijgt dubbele nationaliteit

De volgende generatie Lexus NX zal ook in Canada het levenslicht zien. Dat heeft de autobouwer aangekondigd. Het duurt nog even voordat de tweede editie van de NX verschijnt. Lexus spreekt van een productiestart in 2022.

Lexus NX - Autovisie.nl

De Canadese productie is bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt. Momenteel krijgt het continent de SUV uit Japan, maar volgens de autobouwer is het nodig om de productie dichter bij de klant onder te brengen. De fabrikant signaleert een groeiende vraag naar het model en wil met de productie in Canada de koper en dealers sneller bedienen.

 

Overzeese fabriek

In welke Canadese fabriek Lexus de productie van de NX onderbrengt, is nog niet bekend. De autobouwer heeft meerdere vestigingen. Op een van de locaties maakt het merk al de RX. De faciliteit waar die grotere SUV van de band rolt, had de eer om als eerste overzeese fabriek de modellen van Lexus te mogen bouwen. Lexus NX - Autovisie.nl

 

Investeringen

Om de NX in Canada te maken, dient Lexus’ moederconcern Toyota enkele honderden miljoen dollars te investeren.

Canadese auto-industrie

Canada kent geen grote automerken, maar telt tal van grote fabrieken van buitenlandse autoconcerns. Jaarlijks worden in het land meer dan twee miljoen auto’s gemaakt, die hoofdzakelijk voor Fiat Chrysler Automobiles, Ford, General Motors, Honda en Toyota inclusief Lexus zijn. Afgelopen jaar werden in het land negentien modellen gemaakt. Het Fiat Chrysler-concern bouwt er de Chrysler 300, Dodge Challenger, Dodge Charger, Dodge Grand Caravan en Chrysler Pacifica. Van Ford komen er de Edge, Flex en GT vandaan, terwijl het ook de Lincoln-types MKT en MKX maakt. General Motors bouwt in het land de Chevrolet Impala, Equinox en Silverado, GMC Sierra en Cadillac XTS. Honda heeft een fabriek voor de Civic en de CR-V. Tot slot Toyota, die de Corolla en RAV4 in Canada maakt, net als de Lexus RX.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.