Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mei 2019

‘Laatste’ Bugatti’s Chiron in de verkoop

Nog minder dan honderd exemplaren en dan is de Bugatti Chiron uitverkocht. De orderportefeuille van Bugatti’s hypercar is nu met meer dan 400 orders gevuld, aldus de fabrikant.

Bugatti ChironSlechts 500 exemplaren bouwt Bugatti van de Chiron en meer dan 80% van de beschikbare productieplaatsen is inmiddels vergeven, zo laat de woordvoerder van het legendarische Franse merk aan het Amerikaanse Car and Driver weten. Eerder onthulde Autovisie al dat het verkoopaantal van de Chiron dat van de Veyron 16.4 was gepasseerd. Van zijn voorganger werden namelijk 300 Coupés gemaakt. De Chiron is er alleen in een dichte carrosserievariant. Een open versie komt er niet.

One-off

Bugatti gebruikt de basis van de Chiron ook voor de Divo en La Voiture Noire, maar die 41 auto’s worden niet tot de Chiron-orders gerekend. De productievolumes van de twee one-offs komen bovenop de 500 stuks van de Chiron. De aantallen van de Chiron Sport, waarvan de productie begin dit jaar is gestart, behoren wel tot het gelimiteerde verkoopvolume van 500 eenheden.

Recordjaar

De Franse sportwagenbouwer vervaardigt iets meer dan 70 auto’s op jaarbasis, met 76 exemplaren in 2018 als voorlopig hoogtepunt. Met een dergelijk jaarvolume duurt de complete productiecyclus van de Chiron meer dan zes jaar. De laatste Chiron zou dus in 2022 het atelier in Molsheim verlaten.

Staatskas

Van de Chiron zijn er momenteel vijf op Nederlands kenteken gezet. Dat is er één meer dan dat er nu van de Veyron zijn geregistreerd. De staatskas is met dank aan de gefortuneerde Chiron-kopers met 3,5 miljoen euro (video) gespekt.

Foto’s: Jerome Wassenaar/Autovisie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.