Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mei 2019

Is Cristiano Ronaldo de koper van de Bugatti van elf miljoen euro?

Wie is de gefortuneerde koper van de 11 miljoen euro kostende (exclusief belastingen) Bugatti La Voiture Noire? Volgens Spaanse media is het stervoetballer Cristiano Ronaldo.

De speler van Juventus, die met zijn team vorige maand door Ajax in de kwartfinales uit de Champions League werd geschoten, is reeds een klant van Bugatti. Hij kocht eerder een Veyron en later het huidige type, de tot 500 stuks gelimiteerde Chiron.

 

Maar mocht het gerucht waar zijn, dan is de 2,5 miljoen euro kostende hypercar met 1500 pk op de vier aangedreven wielen nog niet bijzonder genoeg voor de ijdele voetballer. Van de La Voiture Noire zal maar één exemplaar worden vervaardigd. Of de fanatieke topsporter zelf het ontwerpvoorstel heeft ingediend bij zijn vrienden van Bugatti, is niet bekend. De auto is geïnspireerd op een van de mooiste automodellen ter wereld, de Type 57 Atlantic. Hoewel de sportwagen afgelopen maart op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd, duurt het nog enkele jaren voordat de sleutels van de dik 400 km/h snelle hypercar aan de gelukkige koper worden overhandigd. Momenteel bestaat alleen een designstudie van de La Voiture Noire.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.