Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Lexus IS toont facelift in Peking

Een heel vroege facelift voor de Lexus IS. De auto kwam drie jaar geleden op de markt, maar krijgt aan het einde van de maand al zijn eerste cosmetische ingreep.

Lexus IS facelift teaser - Autovisie.nl

Kleine verschillen

De kans is groot dat het ook puur bij enkele uiterlijke verschillen blijft. Lexus heeft de afgelopen maanden ook de vernieuwde GS en nieuwe RC en LC gelanceerd, waar de IS waarschijnlijk wat nieuwe kenmerken van overneemt. Volgens Lexus wordt het design verder fijngeslepen, maar meer laat het merk er nog niet over los. Op de foto zien we in ieder geval een LED koplamp die lijkt op die van de LC.

Lexus IS 300h

De Lexus IS is in ons land alleen leverbaar als hybride met een systeemvermogen van 223 pk. In andere landen levert Lexus de auto ook nog met een 2,0 liter viercilinder turbomotor en een 3,5 liter zescilinder. Dezelfde hybride aandrijflijn wordt ook geleverd in de GS en RC, dus op dat gebied verwachten we geen nieuws.

LEES OOK: HYBRIDE-AANDRIJFLIJN LEXUS LC 500H MOET MEER BELEVING BIEDEN

Peking

De vernieuwde Lexus IS wordt op 25 april gepresenteerd op de Beijing Motor Show. Dat de auto zijn debuut maakt in China is niet vreemd, want na de Verenigde Staten is het de grootste markt voor het merk. Daar zit overigens wel een gat tussen, want waar Lexus 88.500 auto’s verkocht in China in 2015, werden er in de VS 344.601 auto’s verkocht, waarmee Lexus de tweede grootste luxefabrikant was, na BMW. Europa is de derde grootste markt voor Lexus, met 64.000 auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.