Autovisie
Autovisie Nieuws 6 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Lexus F is tien jaar, brengt gelimiteerde RC F en GS F uit

De F in Lexus F Performance staat niet voor ‘time Flies when you’re having fun’, maar toch zijn die afgelopen tien jaar voorbij gevlogen. In januari 2007 was de IS F het eerste performancemodel van Lexus. En daar staan deze speciale RC F en GS F bij stil.

lexus-rcf-02-1

Ze komen in een gelimiteerd aantal op de Amerikaanse markt (240 stuks van de RC F en 100 stuks van de GS F) en zijn eigenlijk vooral aan de binnenkant opvallend. Daar is Lexus heerlijk los gegaan met de kleur blauw. Dezelfde tint komt terug op de remklauwen. De carrosserie van zowel de RC F als de GS F is uitgevoerd in een matgrijs.

Japanse feestedities

Bij ons riep vooral het interieur de vraag op: waar kennen we deze jubileumuitvoeringen toch van? Na even zoeken op Autovisie.nl vonden we het antwoord. Lexus introduceerde precies dezelfde modellen drie maanden geleden reeds in Japan, al had de RC F toen een aantal koolstofvezel carrosseriepanelen. De Japanse feestedities worden in een oplage van 500 exemplaren gebouwd.

Atmosferische V8

Onderhuids gezien verandert er overigens niets aan de RC F en GS F. Dat betekent dat ze beide een atmosferische 5,0 liter V8 hebben met 477 pk en 530 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een achttraps automaat drijft de achterwielen aan. Het allereerste F-model, de IS F uit 2007, had een variant van dezelfde motor, maar dan met 423 pk en 505 Nm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.