Autovisie
Autovisie Nieuws 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Eerste glimp nieuwe Lexus ES, ook voor Europa!

Lexus trekt op de autoshow in Beijing, die over twee weken zijn deuren opent, het doek van een nieuw model. De fabrikant wil nog niet verklappen om welk type het gaat, maar het is de fonkelnieuwe ES.

De ES is een bekende loot aan de Lexus-stam. Hij stamt uit de beginperiode van het merk, dat eind jaren tachtig werd opgericht. De ES verscheen in 1988 op de Amerikaanse markt en is sindsdien onlosmakelijk aan het merk verbonden. ES staat voor Executive Sedan.

Opvolger GS

lexus-gsf-02-1
Lexus GS F

In Europa is de ES nooit geleverd, maar daar komt verandering in. Lexus zal de nieuwe generatie ES eind dit jaar ook in Europa –inclusief Nederland– op de markt brengen. Zijn komst betekent wel het einde van de GS. Dat nagenoeg net zo grote model is reeds uit de Nederlandse verkoop. De productie loopt eveneens ten einde, zoals Autovisie onlangs al berichtte.

Vierdeurs sedan

Lexus laat nog niets los over de nieuwe ES en noemt de naam van de vierdeurs sedan niet eens. De fabrikant meldt alleen dat de auto op 25 april wordt gepresenteerd. Autovisie kan reeds verklappen dat de ES een traditionele vierdeurs sedan wordt, die de technische lay-out krijgt van de grotere LC en LS. Hij komt er met een hybride-aandrijflijn, maar zal op bepaalde markten ook met een traditionele verbrandingsmotor verschijnen. In het derde kwartaal van dit jaar stelt de autobouwer het model in Europa voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.