Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 13 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lexus ES eerste met camera’s als buitenspiegels

Die arme Audi E-Tron! Eerst werd zijn introductie uitgesteld – waardoor de Mercedes-Benz EQC eerder werd onthuld – en nu pakt Lexus een belangrijke primeur van de elektrische SUV af: camera’s als buitenspiegels. Het Japanse merk past die nu al toe op de ES.

lexus-es300h-green-hybrid-rear-view-cameras-2018-1

De timing kan geen toeval zijn. Lexus heeft er ongetwijfeld voor gekozen om dit nieuws nu – dagen voor de onthulling van de Audi E-Tron – naar buiten te brengen. In Japan brengt het luxemerk van Toyota de ES met ‘virtuele buitenspiegels’ op de markt. Die projecteren hun beelden op kleine schermpjes onderaan de a-stijl. Volgens Lexus zorgt het gebrek aan traditionele spiegels voor minder luchtweerstand en minder windgeruis.

Audi E-Tron

Audi trekt volgende week het doek van de E-Tron. De volledig elektrische SUV komt begin 2019 op de markt, ruim drie maanden na de vernieuwde Lexus ES. Hij heeft een 95 kWh-accupakket en een WLTP-actieradius van zo’n 400 kilometer. In Nederland gaat de E-Tron ruim 80.000 euro kosten en daarmee begeeft hij zich in het vaarwater van de Jaguar I-Pace.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.