Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 28 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Lego-Lamborghini Sián is ultiem Vaderdagcadeau

Italiaanse autofabrikant Lamborghini werkt samen met Lego voor wel een heel vet schaalmodel. Zo vet zelfs, dat dit pareltje misschien wel het ultieme Vaderdagcadeau is.

De aankondiging van dit schaalmodel ging dan ook met veel herrie gepaard. In het maken van de promotievideo alleen zijn al meer dan 1.000 manuren gestopt. Maar, dan heb je wel een gave video van een net zo gave Lego Technic-auto.

 

Het model

Zoals al aangegeven, gaat het hier om een Lamborghini Sián van Lego Technic. De schaal van het model is 1:8, en is gemaakt van 3.696 stukken Lego. Mamma Mia! Het Lego-model is dan ook tot op de kleine details nagebouwd. Zo vinden we onder meer een replica van de V12-motor, een beweegbare achterspoiler, voor- en achtervering en voorwielen die je met het stuur kunt bedienen. Dat stuur is overigens compleet afgewerkt met Lamborghini-logo. Uiteraard beschikt het model ook over schaardeuren, die open gaan om de cockpit te onthullen. Daarin zit onder meer een volledig werkende sequentiële versnellingsbak, die wordt bediend via beweegbare schakelpaddles. De felgroene kleur en gouden wielen op het Lego-model zijn ook beschikbaar op de echte Lamborghini Sián.

 

Het schaalmodel van Lego is meer dan 13 cm hoog, 60 cm lang en 25 cm breed. De Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 is vanaf 1 juni rechtstreeks verkrijgbaar bij Lego-winkels en Lego.com/Technic-Lamborghini-Sian. Vanaf 1 augustus 2020 bij is hij beschikbaar bij de meeste retailers.

Lego Lamborghini Sian

Ad Personam

“Het schaalmodel is een icoon op dezelfde manier als een Lamborghini-supersportwagen”, zegt Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini. Elke Lamborghini-supersportwagen kan uniek worden dankzij ons Ad Personam-personalisatieprogramma. Dat is net zoals Lego-stenen bouwers van alle leeftijden eindeloze mogelijkheden bieden om te creëren. Deze uitstekende replica van de Lamborghini Sián van de Deense speelgoedfabrikant presenteert een schitterende nieuwe bouwervaring voor zowel supersportwagenfans als Lego-liefhebbers, en Lamborghini heeft het voorrecht deze kans te delen met Lego.”

Lego Lamborghini Sian

Lamborghini Sián

De tot 63 exemplaren gelimiteerde Sián -waarvan er enkele naar de Benelux komen- is bijzonder genoeg om hem tot zo’n bijzonder bouwpakket om te toveren. Deze hybride hypercar heeft een 784 pk sterke V12, tezamen met een 34 pk sterke elektromotor in de versnellingsbak. Die moet ervoor zorgen dat de auto directer reageert op input. Daarnaast voert hij ook lichte manoeuvres uit als parkeren en achteruit rijden. Het meest bijzondere is de accu. Dat is geen standaard lithium-ion accu, maar een supercapacitator. Hiermee kan de auto tien keer zoveel stroom opslaan. Ook is hij driemaal krachtiger, en met slechts 34 kilogram drie keer lichter dan een conventionele accu. Het laatste voordeel is dat hij supersnel kan op- als ontladen. Na een goede rempartij kan de accu in zijn geheel worden opgeladen!

Lamborghini Sián

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.