Autovisie
Autovisie Nieuws 7 nov 2018

Land Rover rekent op 200 Range Rovers SV Coupé voor Europa

Nog deze maand start Land Rover met de bouw van de eerste Range Rover SV Coupé. Het is de bedoeling dat de gelukkige koper de auto begin volgend jaar bij de dealer ophaalt.

Land Rover vervaardigt slechts 999 stuks van de SV Coupé en al die exemplaren zullen in 2019 worden gebouwd. Wekelijks moeten zo’n 25 stuks de speciale fabriek van SVO verlaten. Ja, die van Special Vehicle Operations. De bouw van de SV Coupé heeft niet in de Range Rover-fabriek te Solihull plaats, maar in Rayton. Zelfs het spuitproces wordt apart van de reguliere Range Rover-modellen uitgevoerd. Voor het koetswerk zijn vier specifieke tinten beschikbaar, plus een tiental SV Premium-lakken. De meerprijs van de lak kan oplopen tot bijna 40.000 euro.

Vijf voor een

De 999 stuks van de SV Coupé zijn bijna allemaal al vergeven. Als belangrijkste markten noemt Land Rover het Midden-Oosten, Rusland en de Verenigde Staten. Hoewel de verdeling van de oplage over de verschillende landen niet bekend is, zullen er ongeveer 200 SV Coupés in heel Europa worden geleverd. Het volume voor het Midden-Oosten is niet bekend, maar één koper krijgt er in ieder geval vijf!

Preview

Van de SV Coupé bestaan momenteel slechts drie exemplaren. Deze zogeheten preproductiemodellen worden al sinds de herfst van 2017 in het geheim aan potentiële kopers getoond. Nog voor de officiële onthulling op de Autosalon van Genève afgelopen maart, hadden klanten van Land Rover de auto al in bijvoorbeeld Engeland, Rusland, het Midden-Oosten en China gezien. Afgelopen vrijdag en zaterdag was de gelimiteerde SUV in Nederland, zodat de gefortuneerde kopers de minimaal 370.000 euro kostende SUV konden specificeren.

Sjoerds Weetjes

Bekijk ook Sjoerds Weetjes #103 over de SV Coupé.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.