Autovisie
Autovisie Nieuws 30 sep 2016

Land Rover gebruikt recordaantal Lego-stenen

We moeten het Jaguar en Land Rover nageven; de merken weten wel hoe ze publiciteit moeten genereren. Als ze niet met een Range Rover Evoque Convertible door Londense metrotunnels rijden, dan koorddansen ze wel met een Jaguar XF over de Thames. 

lego

En gisteren hebben ze een wereldrecord verbroken. Want de nieuwe Land Rover Discovery werd niet alleen op de autoshow van Parijs onthuld, maar ook ter doop gehouden op het terrein van Packington Hall in Warwickshire, vlakbij de Land Rover-fabriek in Solihull.

BEKIJK OOK: PARIJS 2016 – NIEUWE TERREINREUS LAND ROVER IN GALAOUTFIT

Daar werd de derde generatie ‘Disco’ op een kopie van de Tower Bridge gereden. Een kopie die 30 meter hoog is en is opgebouwd uit 5.805.846 Lego-steentjes. Daarmee is de Londense brug ‘in het klein’ het grootste bouwwerk dat ooit uit Lego is opgetrokken.

lego

Het vorige record stond sinds 2013 op naam van de makers van een levensgrote X-Wing Fighter (uit de film Star Wars) die uit 5.335.200 blokjes bestond. Daarvoor (2009) was een Lego-huis dat werd gemaakt voor James May’s BBC-programma Toy Stories de grootste met 3,3 miljoen steentjes.

Volgens Land Rover hebben Lego-experts er vijf maanden over gedaan om de Tower Bridge te bouwen. De totale lengte van alle blokjes achter elkaar zou zo’n 321 kilometer zijn, wat hemelsbreed ongeveer de afstand van Amsterdam tot Luxemburg is.

lego