Autovisie
Autovisie Nieuws 30 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Ram Rebel TRX: Met 160 km/h door de woestijn

‘Everything’s bigger in Texas’, gaat een Amerikaans gezegd. En inderdaad, wat Dodge gisteren op de Texas State Fair heeft onthuld, is niets minder dan ‘big, bad and totally bonkers’. Maak kennis met de 575 pk sterke Ram Rebel TRX Concept.

Ram Rebel TRX Concept

Ram! Nooit paste een naam beter bij een auto, want deze Rebel TRX heeft genoeg brute kracht om zichzelf met een snelheid van boven de 160 km/h door het woestijnzand te rammen. Zijn voorwaartse drang komt van een iets teruggetunede Dodge Hellcat-krachtbron. In de Rebel TRX produceert deze 6,2 liter V8 met supercharger geen 707 pk, maar ‘slechts’ 575 pk. Is niet behelpen, geloof ons. Want de Ram – die vooralsnog niet in productie gaat – is daarmee liefst 125 pk sterker dan de Ford F-150 Raptor.

LEES OOK: TOP 10 – PICKUP TRUCKS MET EEN PK-OVERSCHOT

De Rebel TRX heeft permanente vierwielaandrijving, een achttraps automaat en een sperdifferentieel op de achteras. De wielophanging is door Ram zodanig aangepast dat de wielen (zowel voor als achter) niet minder dan 33 centimeter (!) in de hoogte kunnen bewegen. De carrosserie van de standaard Ram-pickup is met 15 centimeter verbreed om een stel reuzen van banden te kunnen herbergen en de motorkap – met extra koelopeningen – is iets opgehoogd om plaats te bieden aan de supercharger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.