Autovisie
Autovisie Nieuws 30 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Hyundai ‘Santa Fast’ heeft het op je leven gemunt

Begin november is Las Vegas even het Mekka van de tuningwereld. Dan ziet het op de SEMA Show zwart van de verminkte… pardon… verfraaide automobielen en gooien ook sommige fabrikanten hun haar los. Hyundai bijvoorbeeld, met deze 1040 pk sterke Santa Fe. 

BisimotoSantaFeSEMA2016

En waar Batman-aartsvijand The Joker een ‘gewone crimineel’ was voordat hij in een vat chemicaliën viel, daar was deze Hyundai een huis-tuin-en-keuken-Sante Fe voordat de ‘gekke geleerden’ van Bisimoto hem te grazen namen en omdoopten tot ‘Santa Fast’.

“Een computer beteugelt de turboboost in een aantal versnellingen”

Ze sloopten de standaardmotor van de Santa Fe eruit en vervingen die door een 315 pk leverende 3,8 liter V6 uit een Hyundai Genesis. Daarna kwamen er twee enorme blaasbalgen van turbo’s op en werd de krachtbron van binnen danig versterkt en aangepast.

LEES OOK: POTIGE PROEFBALLON – HYUNDAI RN30 CONCEPT

Bisimoto deed vervolgens een greep in de Hyundai-onderdelenbak en koppelde de 1040 pk sterke V6 aan een handbak uit een Genesis Coupé en een achterdifferentieel van een Equus. Een computer beteugelt de turboboost in een aantal versnellingen, anders roken de achterbanden hun profiel in no time op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.