Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Land Rover Defender leeft voort… een soort van

Jim Ratcliffe, oprichter van chemiebedrijf Ineos, is fan van de Land Rover Defender. Nou zijn wel meer mensen dat, maar Ratcliffe heeft het geld om iets met die liefhebberij te doen. Hij wil een nieuwe terreinwagen bouwen, geïnspireerd op de Defender.

land_rover_defender_90_heritage_4

Land Rover nam de Defender eind januari vorig jaar uit productie. Ratcliffe zou daarop met een plan zijn gekomen om de iconische offroader nieuw leven in te blazen, aldus enkele Britse kranten, maar Land Rover reageerde daar niet positief op. “Dat gaat absoluut niet gebeuren”, zei een woordvoerder van het bedrijf. “Wij gaan helemaal niemand onze Defender laten bouwen.”

“De prijs van de vierwielaandrijver moet op Defender-niveau komen te liggen”

Ratcliffe wil echter een nieuwe terreinwagen ontwikkelen. Volgens de miljardair moet het een “compromisloze 4×4 offroader” worden, die in het gat duikt dat de Defender op de markt heeft achtergelaten. Hij verwacht dat zijn bedrijf vele miljoenen kwijt zal zijn aan de ontwikkeling van de auto en is momenteel op zoek naar een productielocatie.

LEES OOK: LAND ROVER DEFENDER IN AL ZIJN ‘GENERATIES’

Ineos is al begonnen met het werven van personeel en heeft opdracht gegeven tot een haalbaarheidsonderzoek. Algemeen directeur Tom Crotty verwacht dat er binnen twee of drie jaar een model staat dat klaar is voor serieproductie. De prijs van de vierwielaandrijver moet op Defender-niveau komen te liggen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.