Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini werkt aan platform opvolger Aventador

De Lamborghini Aventador S is net gepresenteerd, maar ondertussen wordt achter de schermen al hard gewerkt aan zijn opvolger. Dat bevestigt topman Stefano Domenicali aan het Australische CarAdvice.
lamborghini-aventador-s-1-autovisie-nl

Delen en besparen

Voor de opvolger van de Aventador gaan de Italianen het platform delen met Porsche. Dat levert een aanzienlijke besparing op voor de ontwikkeling van het nieuwe topmodel van Lamborghini. Die auto moet – net als de Aventador S – weer een atmosferische twaalfcilinder gaan krijgen, al is het ook mogelijk dat die motor bijgestaan wordt door een elektromotor, zoals Ferrari bijvoorbeeld doet met de LaFerrari. Het nieuwe platform wordt al getest, maar het zal nog wel aantal jaren duren voordat we de eerste Lamborghini erop gaan zien. De eerste auto met het platform, dat plaats biedt voor een centraal geplaatste motor en ook geschikt is voor vierwielaandrijving, wordt waarschijnlijk een Porsche. Die auto moet in 2020 op de markt komen en pas in 2021 of 2022 volgt de opvolger van de Aventador.

Kleiner model

Lamborghini lanceert volgend jaar de eerste SUV van het merk, de Urus. Het succes van die auto zal enorm bepalend zijn voor de toekomst van het merk, want als hij slaagt, overwegen de Italianen ook met een model onder de Huracán te komen. Die auto zal het dan op moeten gaan nemen tegen onder meer de Porsche 911 en McLaren 570S.

EERSTE TESTNOTITIES LAMBORGHINI AVENTADOR S

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.