Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Skoda Kodiaq Scout krijgt standaard vierwielaandrijving

De Skoda Kodiaq staat nog niet bij de dealer, of er is al een nieuwe versie gepresenteerd, de Kodiaq Scout. Net als bij de Octavia Scout krijgt hij een stoerder uiterlijk en standaard vierwielaandrijving. Toch moet je het waden door rivieren even uit je hoofd zetten.

skoda-kodiaq-scout-2-autovisie-nl

Bodembescherming

Nee, ook als Scout is de Skoda Kodiaq niet gemaakt voor extreem terrein. De bodemvrijheid is met 194 millimeter slechts 6 millimeter hoger dan dat hij standaard is. Wel is de bodem beter beschermd, want Skoda monteert bij de Kodiaq Scout standaard een beschermingsplaat voor de motor en ook de brandstof- en remleidingen zitten beter ingepakt. Vierwielaandrijving is standaard op alle uitvoeringen en ook heeft de auto een speciale terreinmodus, waarin de tractiecontrole en gasrespons anders zijn afgeregeld. Verder is de Scout te herkennen aan zijn andere voor- en achterbumper en staat hij op speciale 19 inch lichtmetalen wielen.

Bekende motoren

Skoda levert de Kodiaq Scout met twee benzine- en twee dieselmotoren. Alle motoren kennen we uit de reguliere Skoda Kodiaq. De benzinemotoren zijn de  1.4 TSI met 150 pk en cilinderuitschakeling en de 1.8 TSI met 180 pk. Dieselen kan met twee 2,0 liter, waarvan de minst krachtige 150 pk heeft en de sterkste 190 pk.

Genève

Dat er meer uitvoeringen van de Skoda Kodiaq zouden komen, stond direct vast. Skoda kondigde de komst van de Scout vorig jaar dan ook al aan. In Genève wordt de auto officieel onthuld, samen met de Kodiaq Sportsline, een sportief aangeklede Kodiaq. Het wachten is nu alleen nog op een Kodiaq RS, met een krachtige 2,0 liter viercilinder die we al kennen uit de Skoda Superb.

REVIEW SKODA KODIAQ

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Wat de Skoda Kodiaq kost, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.