Lamborghini Squadra Corse, de autosportdivisie van het Italiaanse merk, heeft de Urus ST-X Concept gepresenteerd waarmee het vooruitloopt op een nieuwe raceklasse.

De Lamborghini Urus ST-X Concept is een prototype van het model waarmee vanaf 2020 geracet wordt. De nieuwe 'single brand'-raceklasse belooft extra bijzonder te worden, aangezien wedstrijden op het circuit worden afgewisseld met races op off-roadparcours. Het is nog niet bekend waar en wanneer. De door de FIA-goedgekeurde circuits liggen in ieder geval in Europa en het Midden-Oosten.


Verde Mantis

Het prototype is uitgevoerd in de matgroene kleur Verde Mantis en voorzien van een achtervleugel, zijdelingse uitlaten en 21-inch wielen met centrale wielmoer. Ook zien we enorme luchtopeningen aan de voorkant om de twinturbo V8-motor met 650 pk en 850 Nm extra te koelen.

25% lichter

Verder is de Urus ST-X Concept uitgerust met alle vereiste veiligheidselementen, zoals een stalen rolkooi, brandblussysteem en speciale FT3-brandstoftank. In vergelijking met het productiemodel is de ST-X Concept 'mechanisch geoptimaliseerd' en 25 procent lichter.

Lamborghini-Urus_ST-X_Concept-1
Lamborghini Urus ST-X Concept
Lamborghini-Urus_ST-X_Concept-4
Lamborghini Urus ST-X Concept
Lamborghini-Urus_ST-X_Concept-5
Lamborghini Urus ST-X Concept
Lamborghini-Urus_ST-X_Concept-2
Lamborghini Urus ST-X Concept
Lamborghini-Urus_ST-X_Concept-3
Lamborghini Urus ST-X Concept

 

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!