Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini onthult gelimiteerde supercar in maart

Lamborghini komt met een nieuwe gelimiteerde supercar in de geest van de Centenario. De tweezits sportcoupé zal zoals het er nu naar uitziet op de Autosalon van Genève 2019 voor het eerst laten zien.

Lamborghini Aventador SVJ-teaserxx

De sportwagenbouwer is momenteel met de ontwikkeling van de speciale editie bezig, maar heeft het ontwerp van de supercar al bevroren, zo verneemt Autovisie van een insider. Er bestaat zelfs al een showcar, die de autobouwer in een afgesloten ruimte op het fabrieksterrein heeft klaar staan.

63 exemplaren

Ongetwijfeld gebruikt de sportwagenbouwer uit het Italiaanse Sant’Agata Bolognese het 1:1-model voor de presentatie aan potentiële en trouwe Lamborghini-klanten, zodat de oplage van de supercar al ruim voor de onthulling op de Autosalon van Genève reeds vergeven is. Volgens de eerste informatie bouwt Lamborghini slechts 63 stuks. Het productievolume is een verwijzing naar het jaar van oprichting van de sportwagenbouwer, namelijk 1963. De auto’s zullen wereldwijd worden verdeeld.

Countach

Volgens een medewerker van de fabriek grijpt het designteam van Lamborghini terug naar de Countach. Zo krijgt de nieuwe supercar stylingdetails die doen denken aan de legendarische Countach. Lamborghini’s ontwerpteam keek voor de Urus eveneens naar een eerder model, de legendarische LM002. Tijdens het ontwerpproces van die SSUV zijn ook elementen van de Countach bekeken. De LM002 en Countach werden nota bene verschillende malen door de designbaas getekend om het Lamborghini-dna te kunnen vertalen naar de Urus en, naar nu blijkt, de nieuwe supercar. In 2019 is het 45 jaar geleden dat de Countach op de markt kwam. In 2020 is het precies 30 jaar geleden dat het laatste exemplaar de fabriekshal verliet.

KERS

Zoals de Centenario, waarvan er 40 voor klanten zijn gebouwd, een technologisch voorproefje gaf van de Aventador S, zo is de nieuwe supercar een eerste technische aanzet tot de volgende generatie V12-sportwagens van het merk. De nog naamloze supercar zal de beschikking krijgen over het downforcepakket ALA 3.0. Maar belangrijker nog, de limited edition wordt de eerste hybridesportwagen van de Italianen. Het gaat om het KERS-systeem, dat de atmosferische V12-motor gaat ondersteunen. Gezien het vermogen dat uit de huidige twaalfcilinder wordt geperst, moet de nieuwe supercar meer dan 800 pk sterk zijn.

Lamborghini Centenario Roadster

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.