Autovisie
Autovisie Nieuws 31 aug 2018

Alle in 2019 gebouwde Bentley als Centenary Specification

Bentley viert zijn honderdjarige bestaan op een bijzondere manier. Alle Bentleys die tussen 1 januari en 31 december 2019 worden gebouwd, zullen worden uitgevoerd in de speciale Centenary Specification.

Bentley_BentaygaBadge_ExtremeSilver_Sml1

In plaats van de gewone Bentley-logo’s hebben ze zogenoemde Centenary Gold-badges voorop en achterop. Ze zijn zwart met goud en tonen de jaartallen 1919 – 2019. De emblemen op het stuur, de schakelpook, wielen, instaplijsten en contactsleutel hebben een vergelijkbaar design. De Centenary Specification-modellen onderscheiden zich verder met Centenary Gold-stiksels op de stoelen en met Centenery-welkomsverlichting. Bentley denkt dat alle in 2019 gebouwde Bentleys verzamelaarsobjecten worden, maar aangezien het merk zo’n 11.000 auto’s per jaar produceert, lijkt ons dat sterk overdreven.

Walter Owen Bentley

De viering van honderd jaar Bentley is op 10 juli van start gegaan. Een beetje te vroeg dus, want Bentley Motors werd in juli 1919 opgericht door Walter Owen Bentley. Ruim twee jaar later, in september 1921, werd de eerste klantenauto afgeleverd aan de Britse playboy en coureur Noel Marcus van Raalte, die er 1050 pond voor betaalde. In de jaren twintig raakte W.O. zelf gefascineerd door racen. De grote en krachtige Bentleys – Ettore Bugatti noemde ze ‘de snelste vrachtwagens ter wereld’ – wonnen op Brooklands, Indianapolis en het Isle of Man. Bovendien zegevierden de legendarische Bentley Boys vijf keer op Le Mans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.