Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 30 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Gebruikers iOS zoeken naar duurdere auto’s dan Android-users

Gebruikers van een iPhone of iPad zoeken op occasionsites naar duurdere auto’s dan bezitters van een Android-device. En het verschil is nog best groot. Op iOS-apparaten wordt de maximale prijs gemiddeld 2500 euro hoger ingesteld.

Volkswagen Golf GTI TCR voorkant

Althans, dat blijkt uit de statistieken van de mobiele app van Gaspedaal.nl. Daarin is te zien dat iOS-gebruikers gemiddeld naar een auto van maximaal 13.926 euro zoeken en Android-users het houden bij een vierwieler van op z’n hoogst 11.387 euro. Opvallend is verder dat 75 procent van de Apple-adepten naar een automaat zoekt. Dat in vergelijking met 60 procent van de zoekenden op een Android-apparaat.

Merk en model

Android-gebruikers letten bovendien meer op de praktische aspecten van een auto, zoals het brandstofverbruik en het aantal deuren en zitplaatsen, terwijl de iOS’ers meer op merk en model letten. Overigens wijkt de top vijf bij beide niet heel erg af. Op nummer één staat de Volkswagen Golf en op twee de BMW 3 Serie. Dan volgen op Android de Ford Focus, Volkswagen Polo en Audi A4 en op iOS de BMW 5 Serie, Audi A4 en Volkswagen Polo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.