Autovisie
Autovisie Nieuws 31 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Tweede Lamborghini Huracán Polizia voor Italiaanse politie

In om de zoveel tijd terugkerend agendanieuws: De Italiaanse politie heeft weer een Lamborghini in ontvangst genomen. Nou had het korps sinds 2015 al een Huracán Polizia, dus nu heeft het er twee.

huracan-politie-2017-10002

De eerste Huracán Polizia doet dienst in Rome en deze gaat aan de slag in Bologna. Hij wordt ingezet voor normale politietaken, maar ook voor het spoedtransport van transfusiebloed en donororganen, waarvoor hij uiteraard zijn 610 pk sterke atmosferische V10 achter de hand heeft.

“Hij wordt ingezet voor het spoedtransport van transfusiebloed en donororganen”

Voor zijn politietaken is de Huracán Polizia uitgerust met zwaailichten (uiteraard), een brandblusser (voor de Lambo zelf?), een standaard VHF-radio, een computer, opnameapparatuur, een pistoolholster, een defibrillator en een speciale koelkast in de bagageruimte voorin (voor donororganen).

LEES OOK: NIEUWE LAMBORGHINI HURACÁN PERFORMANTE IS EEN HYPER-SUPERCAR

De politie nam gisteren de tweede Huracán Polizia in ontvangst. Daarbij overhandigde Lamborghini-directeur Stefano Domenicali een Gallardo Polizia uit 2009 aan het museum van de Italiaanse snelwegpolitie. De Gallardo stond eerder in het Lamborghini-museum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.