Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mrt 2018

Lamborghini Huracán Performante Spyder is los

Kan je de Lamborghini Huracán Performante Spyder ook zonder audio-installatie bestellen? Want het geluid van die atmosferische subwoofer achterin lijkt ons voldoende.

Lamborghini-Huracan-Performante-Spyder-01

We hoeven niet al te lang stil te staan bij de Performante Spyder, want hij deelt zijn specificaties met zijn dichte broeder. Dat betekent dat hij is uitgerust met die heerlijke 640 pk en 600 Nm sterke 5,2 liter atmosferische V10. Daarmee gaat de Performante Spyder in 3,1 seconden van stilstand naar 100 km/h (2,9 seconden voor de gesloten Performante) en haalt hij een top van 325 km/h (zelfde als de gesloten Performante). Volgens Lamborghini heeft de Huracán Performante Spyder een drooggewicht van 1507 kilogram. Daarmee is hij 125 kilogram zwaarder dan de ‘gewone’ Performante en 35 kilogram lichter dan de Huracán Spyder.

Aerodinamica Lamborghini Attiva

Daarbij heeft de vierwielaangedreven Performante Spyder natuurlijk het Aerodinamica Lamborghini Attiva-systeem (ALA). Het zorgt, afhankelijk van de rijomstandigheden, voor veel neerwaartse druk of juist een lage luchtweerstand. ALA heeft een reactietijd van een halve seconde en past de aerodynamica van de Lamborghini actief aan. De Performante Spyder is verder uitgerust met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling, koolstofkeramische remschijven voor en achter en het ANIMA-systeem, waarmee de rijsystemen van de auto zijn in te stellen op Strada, Sport en Corsa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.