Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Aventador Miura Homage eert grootvader

De Lamborghini Miura bestaat dit jaar vijftig jaar. Reden voor een feestje in Sant’Agata Bolognese, met deze Lamborghini Aventador Miura Homage Special Edition als cadeau.

Zes kleuren

Rood met goud, een kleurencombinatie waar de Miura in de jaren 60 groot mee werd. Deze Lamborghini Aventador Miura Homage brengt de klassieke kleuren weer terug. In totaal worden er vijftig stuks van de speciale editie gemaakt, waarvan het merendeel al een eigenaar heeft gevonden. Ze zijn niet allemaal rood met goud, nee, Lamborghini brengt voor de 50e verjaardag van de Miura zes verschillende lakkleuren terug, waaronder de knalgroene kleur Verde Scandal en het felblauwe Blu Tahiti. De kleuren worden gecombineerd met goud of zilver, dat ook terugkomt op de 20 en 21 inch wielen.

LEES OOK: LAMBORGHINI MAAKT OPENINGSSCÈNE THE ITALIAN JOB NA

Goodwood

Klanten kunnen kiezen uit twee interieurkleuren: zwart of cognacbruin. Carbon sierlijsten zijn standaard, net als een gestikt ‘Miura 50th’ logo in de stoelen. Dat logo heeft dezelfde kleur als de contrastkleur, dus zilver of goud. Motorisch is er niets veranderd aan de Aventador. Hij heeft nog altijd de 700 pk sterke 6,5 liter V12, de top van 350 km/h en doet de 0-100 km/h sprint van 2,9 tellen. Hij beleeft dit weekend zijn debuut op het Goodwood Festival of Speed, waar hij ook mee zal doen aan de bekende heuvelklim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.