Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Dodge Viper zwaait af in stijl

Dodge opent vandaag zijn orderboeken voor vijf speciale edities van de Dodge Viper. Het zijn afscheidseditites, want volgend jaar stopt Dodge na 25 jaar met de productie van de sportwagen.

Dodge Viper - Autovisie.nl

ACR

Vier van de vijf speciale edities zijn gebaseerd op de Viper ACR, waarmee het merk baanrecord na baanrecord wist te behalen. De eerste is de Dodge Viper 1:28 Edition ACR, waar Dodge de rondetijd op Laguna Seca mee viert. Vorig jaar klokte coureur Randy Pobst namelijk een tijd van 1:28.65 op het bekende Amerikaanse circuit. Er worden er 28 van gemaakt en ieder exemplaar is voorzien van een speciale badge, zwarte lak en rode strepen. Alle opties zijn aanwezig, van het carbonpakket tot de carbonkeramische remmen.

De tweede is de Viper GTS-R Commemorative Edition ACR, waarmee Dodge een van de bekendste kleurencombinaties van een Viper terughaalt. Wit met blauwe strepen, dezelfde combinatie als op de Viper GTS-R GT2 uit 1998. Er worden er 100 van gemaakt en net als de 1:28 Edition zijn alle opties aanwezig, waaronder carbonkeramische remmen.

De derde ACR is de Viper VoooDoo II Edition ACR. Net als de auto’s hierboven heeft Dodge alle opties gemonteerd op deze Viper. Er worden er 31 van gemaakt en elk exemplaar is zwart met een grijze streep.

De laatste ACR blijft voorbehouden aan twee dealers in de Verenigde Staten. Hij heet daarom ook de Viper Dealer Edition ACR. Hij wordt wit met een enkele blauwe streep midden over de auto. Net als de andere ACR’s beschikt hij over carbonkeramische remmen en het wilde spoilerpakket. Er worden er 33 van gemaakt.

BEKIJK OOK: REPORTAGE: CORVETTE Z06 VS. DODGE VIPER SRT

GTC

Als laatste is er nog de Viper Snakeskin Edition GTC. Gebaseerd op de Snakeskin Edition ACR uit 2010, heeft hij dezelfde groene kleur en zwarte strepen. Ook krijgt hij een ander aerodynamicapakket. Er worden er 25 van gemaakt.

Productie

Alle Vipers in 2017 krijgen dezelfde 8,4 liter tiencilinder met 654 pk en 814 Nm. Naast de speciale edities biedt Dodge ook de mogelijkheid om een helemaal unieke Viper samen te stellen. Klanten kunnen kiezen uit 16.000 verschillende lakkleuren, 24,000 kleuren voor de verschillende strepen, elf wielen, zestien interieurkleuren, zeven verschillende aerodynamicapakketten, drie rempakketten en vier verschillende onderstelafstellingen. Dodge garandeert ook dat er geen enkele Viper hetzelfde zal zijn in dit programma. Als een combinatie is gekozen, is hij vervolgens niet meer leverbaar. De totale productie sinds 1992 moet iets boven de 30.000 uitkomen als de lijn wordt stilgelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.