Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Laat de winter maar komen: Volvo V90 Cross Country

Hij kon geen XC90 gaan heten, want dat model bestaat natuurlijk al. Vandaar dat het topmodel van de V90 dan ook Volvo V90 Cross Country is gedoopt.

65 millimeter

Het recept kennen we natuurlijk al bijna 20 jaar van de Zweden: plastic wielkastranden, stoerdere wielen, verhoogde ophanging en een andere voor- en achterbumper. De Volvo V90 Cross Country staat 65 millimeter hoger op zijn wielen, zodat de maximale bodemvrijheid toeneemt tot 218 millimeter, fors meer dan bijvoorbeeld de Audi A6 Allroad, die het met 185 millimeter moet stellen.

Vierwielaandrijving

De Volvo V90 Cross Country gaat – hoe kan het ook anders – gebruikmaken van dezelfde motoren als de V90. Dat houdt in dat je kunt dieselen met de D4 met 190 pk en de 235 pk sterke D5. Op benzine kun je kiezen uit de 254 pk sterke T5 en de T6 met 320 pk. Alle motoren zijn altijd gekoppeld aan vierwielaandrijving, in tegenstelling tot de V40 en S60 en V60 Cross Country, die ook leverbaar zijn met aandrijving op enkel de voorwielen. De V90 Cross Country is volgens Volvo dan ook bestand tegen een Zweedse winter.

Afwerking

Van binnen zul je geen verrassingen tegenkomen: het interieur wordt net als de motoren direct overgenomen van de Volvo V90. Dat betekent dat hij dezelfde afwerking heeft en ook dezelfde assistentiesystemen en ook hetzelfde infotainmentsysteem, optioneel met audio door Bowers & Wilkins.

De productie van de Volvo V90 Cross Country moet dit najaar van start gaan en begin volgend jaar – midden in de winter – moet de levering beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.