Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Krachtig eerbetoon: Pagani Huayra BC

Horacio Pagani heeft een eerbetoon gemaakt aan zijn eerste klant. Maak kennis met de knotsgekke Pagani Huayra BC met 800 pk op iets meer dan 1.200 kg.

Huayra BC?

BC staat voor Benny Caiola, de Italiaanse vastgoedmagnaat – en autoverzamelaar – die de allereerste Pagani kocht. Horacio Pagani eert de in 2010 overleden Caiola nu met deze nieuwe versie van de Huayra. Als we Pagani mogen geloven is geen enkel bodypaneel van deze gelimiteerde editie gelijk aan dat van de normale Huayra, op het dak na.

De 6,0 liter V12 van AMG kreeg een krachtkuur en levert nu 800 pk in plaats van 730 pk. Het blok is nu gekoppeld aan een nieuwe zeventraps automaat van XTrac. Het koppel steeg van 1.000 Nm naar 1.098 Nm. Arme, arme achterbanden. Pagani paste de aerodynamica aan voor veel meer downforce.

Lichter

Ondanks al het extra spoilerwerk is de auto toch behoorlijk afgevallen ten opzichte van de Huayra. De BC weegt 1.218 kg, zo’n 125 kg minder dan de auto waarop hij gebaseerd is. Lichtere ophanging, nieuwe – lichtere – carbonkeramische remmen en een nieuw titanium uitlaatsysteem zijn slechts enkele van de onderdelen waarop gewicht is bespaard.

Genève

Er worden slechts twintig Huayra BC’s gebouwd en alle exemplaren hebben al een klant gevonden, ondanks de stevige vanafprijs van 2,35 miljoen euro. Er wordt wel één exemplaar meegenomen naar de Autosalon van Genève, die over twee weken van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.