Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Te koop: Ferrari Testarossa van de echte Wolf of Wall Street

Nee, hij speelde geen rol in de film. Deze Ferrari Testarossa werd in 1991 gekocht door de échte Wolf of Wall Street, Jordan Belfort. Veel reed Belfort er overigens niet mee: na 25 jaar heeft de auto minder dan 15.000 kilometer gelopen.

De Ferrari Testarossa van Jordan Belfort staat te koop. Foto: Monegasque Classics Sarl

Het is duidelijk waar Belfort zijn inspiratie vandaan haalde toen hij deze witte Ferrari Testarossa kocht. In de serie Miami Vice reed Sonny Crocket een vrijwel identiek exemplaar. Alleen het interieur had een iets lichtere kleur beige dan dat van de auto die Belfort kocht. Om aan de tonen dat de Wolf of Wall Street echt de eerste eigenaar was, zit het originele onderhoudsboekje erbij, waar Belfort als eigenaar vermeld staat.

Overigens is de auto in de jaren 90 al van eigenaar gewisseld. Daarna wisselde auto nog een keer van eigenaar en nu wordt hij te koop aangeboden in Monaco. Een prijs wordt niet opgegeven voor de supercar uit 1991 met slechts 8.300 mijl (13.358 kilometer) op de teller. Wij gokken dat de vraagprijs ergens rond de 200.000 tot 250.000 euro zal liggen. Je krijgt er in ieder geval ook een bijpassende bagageset bij.

Een ding is zeker, Belfort ging beter om met zijn Ferrari dan met zijn Countach:

https://www.youtube.com/watch?v=JZhGPH83ZHE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.