Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Klassieker vliegt in de fik, verzamelaar Jay Leno loopt brandwonden op

Het verzamelen van auto’s is niet zonder risico’s, kennelijk. Jay Leno – vooral bekend als oud-presentator van The Tonight Show – is zwaar verbrand geraakt toen een van zijn klassiekers in de fik vloog.

Naar verluidt was Leno afgelopen zondag in zijn garage aan het werk toen een van zijn auto’s in brand vloog. De komiek werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht met serieuze brandwonden aan de linkerkant van zijn gezicht.

Jay Leno nog steeds in het brandwondenziekenhuis

Leno heeft bevestigd dat hij gewond is geraakt. Tegen het entertainmenttijdschrift Variety zei hij: “Ik heb nare brandwonden van een benzinebrand. Ik ben oké. Over een week of twee kan ik wel weer aan de slag.”

Op het moment van schrijven is de 72-jarige Jay Leno nog steeds opgenomen in het Grossman Burn Center in Los Angeles, waar hij wordt behandeld aan zijn verwondingen.

Presentator The Tonight Show en Jay Leno’s Garage

Leno was van 1992 tot 2014 de presentator van The Tonight Show. Hij werd in 2009 opgevolgd door Conan O’Brien, maar die werd al na een jaar door NBC de laan uit gestuurd. Leno kwam daarop weer terug op zijn oude plek.

Hij staat bekend om zijn enorme autocollectie. Zijn Youtube-kanaal Jay Leno’s Garage heeft bijna 3,5 miljoen volgers. Sinds 2015 presenteert hij op CNBC een programma met dezelfde naam, dat net zijn zevende seizoen achter de rug heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.