Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit is de stoerste tweedehands Peugeot die je kunt kopen

Maar dit is toch een Mercedes G-Klasse? Neen! Dit is een Peugeot P4, een in licentie gebouwde Mercedes G-Klasse voor het Franse leger. En hij kan van jou zijn.

De G-Klasse is een ontwikkeling van Mercedes-Benz en de Oostenrijkse fabrikant Steyr-Daimler-Puch. Toen de Geländewagen in 1979 op de markt kwam, was hij er gelijk als personenauto en militair voertuig. Nederland gebruikt de Wolf, zoals de legervariant van de G-Klasse heet, sinds 1992.

Peugeot P4 met motoren van de 504 en 505

De Franse versie, de P4, werd voorheen door Peugeot gebouwd, maar nu door Panhard. Die fabrikant bestaat inderdaad nog steeds, maar maakt geen personenauto’s meer, alleen maar militaire voertuigen. Het grote verschil tussen de Peugeot P4 en de Mercedes G is de onderhuidse techniek. De P4 maakt gebruik van PSA-motoren, die uit de Peugeot 504 en 505.

Peugeot P4
(Afbeelding: BVA Auctions)

Nederlandse overheid verkoopt oude defensie Mercedes G-Klasses

Peugeot P4
(Afbeelding: BVA Auctions)

Deze auto, die door BVA Auctions wordt aangeboden, heeft meer dan 150.000 kilometer op de teller en is in dienst geweest van het Franse leger. Hij is uitgerust met een atmosferische 2,5-liter dieselmotor van PSA, die een vermogen van 72 pk levert. Met nog zes dagen te gaan, staat het hoogste bod op 3100 euro.

Vervangen door verbouwde Toyota Land Cruiser

De Peugeot P4 wordt overigens nog steeds gebruikt door het Franse leger, maar is inmiddels deels vervangen door de Masstech T4, een verbouwde Toyota Land Cruiser met een 4,2-liter zescilinder diesel, en de gepantserde Panhard PVP. Nederland is ook bezig om zijn oude G-Klasses te vervangen. Maar dan door nieuwe G-Klasses …

Peugeot P4
(Afbeelding: BVA Auctions)
Peugeot P4
(Afbeelding: BVA Auctions)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.