Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Breaking news – Audi heeft een nieuw logo! Min of meer, een soort van …

Dit is het nieuwe Audi-logo. Het ziet er net zo uit als het oude logo, maar heeft geen 3D-elementen meer. Waarom niet? Omdat 2D-logo’s beter werken op je telefoon en omdat andere automerken er ook voor hebben gekozen.

Daar. In een paar zinnen uitgelegd waarom de Audi-ringen er nu platter uitzien. Twee Audi-ontwerpers hebben er in een persbericht 842 woorden voor nodig. En dat is veel te veel.

Geen chroom meer voor het Audi-logo

Nogmaals, het beeldmerk van Audi is dus tweedimensionaal geworden (het debuteert op de Q8 E-Tron). Er zit geen illusie van hoogte en diepte meer in. Ook neemt Audi afscheid van ‘chroom’ op zijn logo. De nieuwe kleuren zijn simpelweg zwart en wit.

Ook andere merken met platte logo’s

Audi volgt daarmee gewoon de trend. Onder meer BMW, Dacia, Peugeot, Renault, Skoda en Volkswagen hebben hun logo’s ook plat en minimalistisch gemaakt.

Samengaan van vier Duitse merken

Audi komt voort uit het samengaan van vier automerken: Audi, DKW, Horch en Wanderer. Dat is wat de vier in elkaar gestoken ringen symboliseren. Audi AG ging vroeger door het leven als Auto Union, een unie van automerken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.