Autovisie
Autovisie Nieuws 20 okt 2016

Kia zet groot in op alternatieve aandrijflijnen

Kia heeft ambitieuze plannen. In het jaar 2020 wil het merk wereldwijd veertien modellen met een alternatieve aandrijflijn op de markt hebben, waaronder een model met een brandstofcel. Dat vertelt de Koreaanse autobouwer aan het Britse Autocar.

KIA NIRO BB

Hybride

Recent heeft Kia de Niro gelanceerd, een hybride crossover. Die auto is slechts het begin van een productoffensief van de Koreanen, want tot en met 2020 moeten er nog bijna tien nieuwe modellen met een alternatieve aandrijflijn bij komen. Er komt allereerste een plug-in hybride op basis van de Niro en Optima, gevolgd door eenzelfde versie van de Optima Sportswagon. Toch staat de teller daarmee, samen met de elektrische Soul en hybride Optima en Optima Sportswagon, pas op zeven.

Elektrisch

Naast alle hybrides komt Kia ook met een elektrische variant van de Niro, die in theorie zo’n 280 kilometer ver moet komen op een acculading. Daarnaast zal het merk met nog een elektrische auto komen, waar nog geen uitspraken over gedaan werden tegen Autocar. Wel werd er losgelaten dat er rond 2020 ook een Kia op waterstof gepresenteerd gaat worden.

Aantallen

Kia wil naar 500.000 auto’s per jaar groeien in Europa. Voor dit jaar loopt het merk op schema. Eerder stond de doelstelling nog op 425.000 stuks, maar het lijkt erop dat er dit jaar 430.000 exemplaren de weg op gaan in Europa.