Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 20 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Reportage: Cadillac CTS-V vs. BMW M5

De Cadillac CTS-V heeft met afstand de grootste krachtcentrale van alle supersedans ter wereld. Kan de tegen zijn pensioen aan hangende BMW M5 op de valreep laten zien dat brute kracht lang niet altijd de oplossing is? Een preview uit Autovisie magazine 22/2016.

BMW M5 vs. Cadillac CTS-V

Ja meine Damen und Herren, es wird ja richtig heiß, besluit de zoetgevooisde nieuws lezer van SWR3 zijn middagbulletin. “Nee vriend, dat ís het al”, mompel ik tegen mezelf, terwijl mijn extreem gefocuste blik heen en weer itst tussen de tergend langzaam verder kruipende snelheidsmeter van de Cadillac CTS-V en de Autobahn, die met elke km/h erbij meer gelijkenis begint te vertonen met een smal, hobbelig etspad. Meer dan 300 km/h rijden op de openbare weg is snel. Afgrijselijk snel.

En toch voel ik enige teleurstelling. Het lukt de machtige supercharged smallblock V8 vandaag niet om de papieren topsnelheid te bevestigen. Net voorbij de magische driehonderdgrens is het beste er wel af, terwijl er volgens het boekje nog zeker twintig kilometer per uur méér in het 6,2 liter grote vat moet zitten. Ondanks de opzichtige koelsleuven in de koolstofvezel motorkap lijkt het erop dat de LT4 grote moeite heeft om de bloedhete en gortdroge lucht die de zachtjes jankende compressor met scheepsladingen tegelijk naar binnen perst, met genoeg benzine te vermengen om tot het opgegeven vermogen van 649 pk te komen.

Of hadden we toch even bij een Aral-pomp moeten stoppen voor een tankje Ultimate 102? Feit is dat de 74 pk minder sterk geachte BMW M5 langzaam maar zeker aan de horizon verdwijnt. Een symbolisch afscheid voor de Duitse sportlimo waarvan de productie deze maand nog wordt stopgezet.

LEES AUTOVISIE MAGAZINE DIGITAAL

Lees het complete verhaal nu in Autovisie magazine editie 22. De nieuwste editie van Autovisie magazine is ook te downloaden via de Autovisie magazine iPad app (gratis voor abonnees) of via de Android app (ook gratis voor abonnees).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.