Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Flink wat concurrenten voor de Kia Telluride

De Kia Telluride is helemaal klaar voor productie. Op de autoshow van Detroit heeft Kia het doek gehaald van de productieversie. De forse Kia concurreert met auto’s als de Ford Explorer, Toyota Highlander, Chevrolet Traverse, Buick Enclave, Mazda CX-9, Volkswagen Atlas, Subaru Ascent en platformtweeling Hyundai Palisade.

XC90?

De Telluride is ontworpen in het Kia Design Center in Irvine, gelegen in Californië. Wat design betreft heeft de Telluride vooral aan de achterkant veel weg van de Volvo XC90. Op het programma staat slechts één benzinemotor: een 3,8-liter V6 met 291 pk, gekoppeld aan een achttraps automaat en inschakelbare vierwielaandrijving. De Telluride heeft vier rijmodi: Smart, Eco, Sport en Comfort. Als aanvulling op deze vier rijmodi heeft de Telluride ook een Snow of AWD-stand.

Verdeling van aandrijfkoppel

Waarom we deze rijstanden noemen? Omdat de verdeling van het aandrijfkoppel afhankelijk is van de gekozen rijstand. In de modi Eco en Smart stuurt de computer 100 procent van de aandrijving naar de voorwielen. In Comfort en Snow is de verdeling 80/20 (vóór/achter) en in de Sport-stand is dat 65/35. In de stand Lock is de verdeling 50/50.

Niet voor Europa

Kia produceert de Telluride in West Point (Georgia) in de KMMG-fabriek. Daar rolt deze forse SUV van de band naast modellen als de Sorento en Optima. Kia heeft deze Telluride speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt ontwikkeld. De Koreaanse autobouwer kan dan ook bevestigen dat er géén plannen bestaan om deze Telluride in Europa op de markt brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.